DIY Φτιάξ' το Μόνος Σου

Πως θα Αξιοποιήσεις Τα Παλιά σου Βάζα

Σήμερα θα δούμε πώς με κάποια απλά και φθηνά υλικά μπορούμε να επαναχρησιμοποιήσουμε τα άδεια βαζάκια που κυκλοφορούν στην κουζίνα μας. 

Καταρχήν όλοι αγοράζουμε τροφές οι οποίες πωλούνται σε βαζάκια. Κατά καιρούς αυτά μαζεύονται και καλό είναι να μην τα πετάμε αλλά να τα βάζουμε σε μια άκρη γιατί πλέον μπορούμε να πάρουμε πολλές ιδέες από το διαδίκτυο για το πώς θα τα αξιοποιήσουμε δημιουργικά.

Εμείς έχουμε να σας προτείνουμε την δημιουργία διακοσμητικών γλαστρών από παλιά γυάλινα βάζα. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και τα υλικά που θα χρειαστείτε μπορείτε να τα παραγγείλετε σε χαμηλό κόστος. 

Για να φτιάξετε μόνοι σας τα διακοσμητικά γλαστράκια που φαίνονται στις φωτογραφίες αρχικά θα χρειαστείτε ένα απλό κομμάτι ξύλου σε διαστάσεις αναλόγως των αναγκών σας. Σε αυτό το ξύλο μπορείτε να στερεώσετε τα βάζα με έναν απλό σφιγκτήρα σωληνών τον οποίο θα πρέπει να τον βιδώσετε πάνω στο ξύλο. Η στερέωση μπορεί να γίνει φυσικά και με άλλους τρόπους αρκεί η φαντασία σας να μην υπερβαίνει τους νόμους της βαρύτητας και φυσικής.! 

Για επιπλέον καλαισθησία προτείνουμε να βάψετε το ξύλο με ένα χρωματιστό βερνίκι το οποίο εκτός από ομορφιά προσφέρει και προστασία από την υγρασία. Εναλλακτικά και αν θέλετε κάποιο πιο ζωντανό χρώμα μπορείτε να προμηθευτείτε ένα χρώμα κιμωλίας της επιλογής σας.

Η δημιουργία σας είναι έτοιμη και δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω. Βάζετε λίγο χώμα ή νεράκι και τα λουλούδια της επιλογής σας. Είναι πάντα στο χέρι σας φυσικά, να εμπλουτίσετε την κατασκευή σας με οτιδήποτε άλλο σκεφτείτε. 

Όσον αφορά τον σφιγκτήρα στερέωσης, ενναλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κοινό τσέρκι ή οποιοδήποτε άλλο υλικό στερέωσης σκεφτείτε. Εάν θα χρησιμοποιήσετε τσέρκι καλό θα ήταν να βελτιώσετε την εμφάνιση του με κάποιο χρώμα. 

Γενικά σε όλα τις DIY κατασκευές που επιχειρούμε να πραγματοποιήσουμε πρέπει να πρωτοτυπούμε αλλά να έχετε πάντα στο νου σας ότι η ασφάλεια προέχει. 

Το να βάλετε μέσα στα βαζάκια λουλούδια και πάλι δεν είναι δεσμευτικό. Θα μπορούσατε να κάνετε την ίδια κατασκευή με περισσότερα από ένα βάζα στο ίδιο ξύλο στα οποία θα οργανώνατε τα είδη μπάνιου σας όπως βλέπετε στην φωτογραφία δεξιά. Θα μπορούσατε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε τσίγκινα τενεκεδάκια (κονσερβοκούτια) με την ίδια διαδικασία και να στερεώσετε αρκετά κομμάτια το ένα δίπλα στο άλλο ώστε να σας χρησιμεύσουν για την οργάνωση μικρό-υλικών όπως βίδες. 

Ελπίζουμε να σας δώσαμε κάποιες ιδέες για το πως θα δημιουργήσετε κάτι όμορφο ή λειτουργικό με χρησιμοποιημένα Προιόντα και ελάχιστο κόστος.